Paard en Koets

Op 20, 21 en 22 april stond het NWPCS met een stand op Paard en Koets in Kronenberg. Tijdens Paard en Koets werd ook een internationale menwedstrijd gehouden.

Tijdens Paard en Koets werd reclame gemaakt voor de Welsh pony door de pony’s in het rassendefilé en tijdens de demonstraties. De stand heeft onze geliefde Welsh Pony goed vertegenwoordigd en er werden nieuwe leden welkom geheten.

Op de zaterdag kwamen Melanie van de Bunt en Elise Borgstijn een demonstratie geven. Melanie reed met Sunstars Calvados (v. Oldenzijlster Action Man) en Elise met Zwanehoef’s Kabibe (v. Meladelle’s Avanti). Melanie en Elise hadden speciaal een Pas de Deux ontworpen op muziek. High Flown’s Roemer (v. High Flown’s Viper), van Emmalie van Welie, stond in de demonstratiestal en deed samen met zijn eigenaresse mee aan het rassendefilé.

De demonstratie van de zondag werd verzorgd door Tinne Bax met haar vierspan Welsh Mountain pony’s. Tinne had Vechtzicht’s Consul (v. Vechtzicht’s Harmony), Vechtzicht’s Commanchero (v. Friars Divine Spirit), Vechzicht’s Challenger (v. Vechtzicht’s Harmony) en Cuppers Salinero (v. Oldenzijlster Axel) ingespannen. Tinne liet aan het publiek zien hoe ze traint. Daarnaast liet ze wat zien uit een dressuurproef. Op Paard en Koets was er ook een Strijd der Rassen, waar tweespannen van verschillende stamboeken tegen elkaar strijden in een mini marathon. Jan Martens, de man van Tinne, deed mee met 2 andere pony’s. Vechtzicht’s Cannavaro (v. Vechtzicht’s Harmony) en Alex (v. Oldenzijlster Axel) mochten hieraan mee doen. Roel van Munster deed met Oldenzijlster Abigail en veulen Van Munsterstud Maximus mee aan het rassendefilé.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun inzet!

Meer volgt in het Welsh Magazine.

Dit bericht is gepost in welsh. Bookmark de link.